Integrarea magazinului online cu market-place-urile

Este necesar să am un magazin online pentru a vinde folosind marketplace-uri?

Răspunsul la această întrebare este nu, dar te-ar ajuta foarte mult să ai un magazin online. Crearea magazinului online propriu te ajută să ai mai mult control asupra afacerii tale și să profiți mai rapid de noi oportunități. Atunci când vinzi folosind doar marketplace-uri ai avantajul că nu trebuie să-ți bați capul cu marketingul online dar și dezavantajul că nu poți dezvolta propria strategie de marketing. De asemenea, proprietarii marketplace-ului pot lua decizii care îți afectează direct afacerea iar tu nu poți face nimic în acest sens. 

Dacă am un magazin online cu ce mă ajută integrarea cu marketplace-urile?

Prin integrarea cu marketplace-uri obții mai multe comenzi, crești vizibilitatea produselor tale și, poate cel mai important, economisești timp. De exemplu, dacă magazinul tău online este integrat cu cinci marketplace-uri, atunci când introduci un produs nou ai posibilitatea să-l adaugi și în toate marketplace-urile integrate simultan, fără efort suplimentar. Comunicarea dintre magazinul online și marketplace poate să nu fie unidirecțională. În acest caz, poți procesa toate comenzile din aceeași interfață de administrare cu care ești obișnuit: a magazinului tău.

Contează pe ce platformă e dezvoltat magazinul online?

Platforma cu care ai creat magazinul online poate să-ți permită integrarea facilă cu marketplace-ul sau nu. Înainte de a alege platforma de ecommerce pentru afacerea ta este bine să te informezi despre posibilitățile de integrare cu alte sisteme ca market-place-uri, sisteme de contabilitate, plată online, servicii de curierat, CRM-uri, etc. Nu presupune că aceste integrări sunt ușor de realizat și nu vor consuma timp și bani doar pentru că ai ales o platformă populară. Este posibil să existe module dezvoltate deja pentru o integrare de bază dar să apară dificultăți în cazul în care dorești să modifici fluxul de date sau ai nevoie de funcționalități noi.

Cât durează integrarea magazinului online cu un marketplace?

Depinde de marketplace și de platforma pe care a fost dezvoltat magazinul tău. De asemenea, este important și câte produse dorești să adaugi în marketplace. Dacă există deja un modul dezvoltat pentru marketplace-ul dorit, atunci este foarte posibil să dureze doar câteva zile. Dacă modulul nu există și trebuie dezvoltat de la zero, atunci este posibil să dureze și mai mult de o lună.

Mă descurc singur sau am nevoie de programatori?

Există platforme care au plugin-uri deja dezvoltate pentru diverse marketplace-uri și în cazul acesta este suficient să instalezi plugin-ul. Pentru o persoană familiarizată cu interfața de administrare a platformei este destul de ușor. Dacă nu există un plugin sau este nevoie de modificări specifice afacerii tale, atunci aproape sigur ai nevoie să apelezi la ajutorul unor specialiști în crearea de magazine online și integrarea lor cu platformele de vânzare.

Sper că informațiile de mai sus îi vor ajuta pe cei care dețin un magazin online sau se gândesc la crearea unui magazin online. Dacă doriți să vă exprimați părerea, în mod civilizat, vă invit să accesați zona de comentarii de mai jos.

Link sursa: https://pngtree.com/so/ecommerce

Despre autor

Daniel Ispas

Scrie un comentariu

* Campurile marcate cu * sunt obligatorii