Eroare la transformare e-factura din XML in PDF

Eroare la transformare e-factura din XML in PDF Ai emis sau au primit o factură prin sistemul e-Factura / SPV si primești o eroare de genul „The requested URL was rejected. Please consult with your administrator. Your support ID is: 9115006491176259245 [Go Back]”? Fie că faci conversia direct pe site-ul ANAF https://www.anaf.ro/uploadxml/ sau direct în cod https://webservicesp.anaf.ro/prod/FCTEL/rest/transformare/FACT1/DA problema apare când există o linie în fișierul .XML ce trebuie înlăturată. Linia poate fi de genul 'xsi:schemaLocation="urn:oasis:names:specification:ubl:schema:xsd:Invoice-2 http://docs.oasis-open.org/ubl/os-UBL-2.1/xsd/maindoc/UBL-Invoice-2.1.xsd"' sau 'xsi:schemaLocation="urn:oasis:names:specification:ubl:schema:xsd:Invoice-2 ../../UBL-2.1(1)/xsd/maindoc/UBL-Invoice-2.1.xsd"'. Tot ce trebuie să faci este să deschizi fișierul .xml cu un editor de text (ex. Notepad) și să elimini linia menționată mai sus. Inclusiv în documentația oficială de la ANAF (https://mfinante.gov.ro/static/10/eFactura/prezentare%20api%20efactura.pdf) există acestă problemă identificată și ANAF ne oferă răspunsul pentru ea. Totuși, nu are importanță dacă transformați .xml-ul in .pdf, decât privind comoditatea citirii. Important este ca ceea ce înregistrați în contabilitate => să fie identic cu ce există în XML. Daca nu doriți să vă bateți capul cu convertorul oficial ANAF, puteți să apelați și la un convertor XML -> PDF. Cu o simplă căutare pe google „xml to pdf” veți găsi convertoare gratuite sau plătite. Pentru dezvoltatori Laravel, mai jos aveți aveți un exemplu de funcție PHP pentru generarea fișierului din XML în PDF.

Ai emis sau au primit o factură prin sistemul e-Factura /  SPV si primești o eroare de genul 
„The requested URL was rejected. Please consult with your administrator.
Your support ID is: 9115006491176259245
[Go Back]”
?

Eroare upload XML

Fie că faci conversia direct pe site-ul ANAF https://www.anaf.ro/uploadxml/ sau direct în cod https://webservicesp.anaf.ro/prod/FCTEL/rest/transformare/FACT1/DA problema apare când există o linie în fișierul .XML ce trebuie înlăturată.
Linia poate fi de genul 'xsi:schemaLocation="urn:oasis:names:specification:ubl:schema:xsd:Invoice-2 http://docs.oasis-open.org/ubl/os-UBL-2.1/xsd/maindoc/UBL-Invoice-2.1.xsd"' sau 'xsi:schemaLocation="urn:oasis:names:specification:ubl:schema:xsd:Invoice-2 ../../UBL-2.1(1)/xsd/maindoc/UBL-Invoice-2.1.xsd"'.
Tot ce trebuie să faci este să deschizi fișierul .xml cu un editor de text (ex. Notepad) și să elimini linia menționată mai sus.
Inclusiv în documentația oficială de la ANAF există acestă problemă identificată și ANAF ne oferă răspunsul pentru rezolvarea ei.

 

Eroare upload XML - raspuns ANAF

Totuși, nu are importanță dacă transformați .xml-ul in .pdf, decât privind comoditatea citirii. Important este ca ceea ce înregistrați în contabilitate => să fie identic cu ce există în XML.

Daca nu doriți să vă  bateți capul cu convertorul oficial ANAF, puteți să apelați și la un convertor XML -> PDF. Cu o simplă căutare pe google „xml to pdf” veți găsi convertoare gratuite sau plătite. 

Pentru dezvoltatori Laravel, mai jos aveți aveți un exemplu de funcție PHP pentru generarea  fișierului din XML în PDF.

Exemplu Laravel pentru generare fisier PDF din XML

Despre autor

Ana-Maria Ispas

Scrie un comentariu

* Campurile marcate cu * sunt obligatorii