De ce să nu-mi fac singur campanii PPC (Pay Per Click)?

Indiferent de canalul PPC dorit există resurse disponibile pentru a învăța cum se utilizează platforma și cum se pot face lucrurile cele mai importante: targetarea, crearea efectivă a reclamei și difuzarea. De cele mai multe ori, tutoriale și documentație (chiar și suport telefonic gratuit) sunt puse la dispoziția clienților de platformele respective. În același timp, putem vorbi de economisirea comisionului agenției, deci costuri mai mici sau mai mulți bani care ajung direct în bugetul campaniei.
Până în acest punct pare o idee bună să alocați ceva timp învățării platformelor de PPC și să gestionați pe cont propriu campaniile de publicitate online prin PPC. Eu cred că tocmai am ajuns la o concluzie aparent corectă dar de fapt complet greșită. Atunci când cumpărați serviciile unei agenții, nu economisiți doar timpul pe care trebuie să-l petreceți învățând cum se face publicitate online, timpul pe care trebuie să-l petreceți dezvoltând o strategie de comunicare, formulând ipoteze, validându-le sau invalidându-le, urmărind evoluția în timp a campaniei și ajustând strategia în funcție de rezultate și schimbări în mediul intern sau extern al organizației. Economisiți și bani în mod direct. Uneori chiar foarte mulți bani care provin din bugetul dumneavoastră. 
Atunci când lucrați cu profesioniști în marketing online strategia este aleasă în urma analizei pieței pe care activați, a organizației pe care o conduceți, a produselor sau serviciilor pe care doriți să le vindeți și mai ales a consumatorului la care doriți să ajungeți. Alegerea strategiei corecte, a canalelor potrivite, construirea mesajului potrivit, targetarea publicului relevant, umărirea și ajustara campaniilor, toate acestea reprezintă elemente importante care definesc succesul sau eșecul campaniilor de PPC. 
Lucrând cu specialiști vă asigurați că bugetul dumneavoastră este cheltuit eficient și că obțineți rezultate măsurabile. Indiferent de dimensiunea bugetului, eu cred că este benefic să lucrați cu profesioniști care au cunoștințe teoretice solide și mai ales experiență bogată și relevantă.
Dacă v-ați familiarizat cu platformele PPC și aveți cunoștințe de marketing online acest lucru vă va ajuta să alegeți înțelept profesioniștii cu care să lucrați și veți ști ce să le cereți și veți avea capacitatea să evaluați munca lor.
În concluzie, cred că cel mai bine este să lucrați cu experți dar și să vă îmbogățiți bagajul de cunoștințe de marketin online în general si PPC în special în cazul acesta. Dacă sunteți interesați de PPC și marketing online, că invit să ne contactați iar dacă aveți alte păreri sau doriți să vă exprimați opinia dumneavoastră, vă aștept în zona de comentarii.

Despre autor

Daniel Ispas

Scrie un comentariu

* Campurile marcate cu * sunt obligatorii