Creare magazin online - SaaS sau magazin online propriu?

Dacă îți dorești să-ți deschizi un magazin online sigur te întrebi dacă este mai bine să alegi o soluție de tip SaaS (Software as a Service) sau să ai propriul site. Un magazin online pe o platformă SaaS prezintă o serie de avantaje in primă instanță: 
    - nu ai costuri de dezvoltare, 
    - abonamentul este considerabil mai ieftin decât crearea unui magazin online
    - sunt disponibile integrări cu procesatori de plăți online, sisteme de gestiune și contabilitate, marketplace-uri
    - timpul in care poți să începi să vinzi este mai scurt
    - există o comunitate care folosește aceeași soluție și este comod să faci la fel ca ceilalți. 
Cele mai importante dezavantaje ale utilizării unei soluții de tip SaaS sunt flexibilitatea scăzută față de adăugarea de funcționalități noi, costurile ridicate pentru dezvoltări custom (dacă sunt posibile și acceptate), faptul că nu ai doar tu acces la informațiile tale comerciale (informații despre produse, stocuri, prețuri, vânzări) și, poate cel mai important, faptul că nu deții software-ul care susține magazinul online.
Dacă alegi un serviciu de creare magazin online vei obține un timp mai mare până la finalizarea site-ului, costuri de dezvoltare mai mari, costuri legate de găzduire și cel mai probabil și costuri de mentenanță. Dar magazinul online va fi al tău, vei putea să schimbi echipa de programatori cu care lucrezi dacă rezultatele nu sunt satisfăcătoare și datele tale rămân ale tale. Alte aspecte importante sunt capacitatea de a integra cu ușurință soluții noi care ajută utilizatorul, de a introduce noi fluxuri de date în magazinul tău online, posibilitatea de a avea un număr mare de produse fără să crești proporțional și costurile lunare dar și posibilitatea de a te diferenția de concurenții tăi prin experiența pe care o oferă magazinul tău online. 
Cu cât o afacere știe mai bine specificul pieței pe care activează, cu atât va avea nevoie de soluții dezvoltate special pentru a satisface aceste nevoi. Din acest motiv, cele mai multe magazine online mari funcționează utilizând platforme de ecommerce custom sau cu foarte multe module custom. Pentru a ajunge cât mai eficient la clienții potențiali și pentru a le oferi o experiență cât mai plăcută este necesar să dezvolte soluții personalizate care răspund la nevoile lor.
Crearea unui magazin online folosind o platformă de ecommerce este un pas spre a deține controlul asupra operațiunilor online ale companiei și de a te asigura că datele tale sunt accesate doar de tine. Crearea unui magazin online custom asigură un nivel și mai ridicat de control și permite modificarea experienței utilizatorului final pentru a atinge obiectivele de marketing și de business stabilite.
Dacă sunteți de acord cu ideile mele despre serviciile de creare magazin online sau, mai ales, nu sunteți de acord vă invit să continuăm discuția în zona de comentarii.

Sursa: PNG

Link sursa: https://pngtree.com/so/business

Despre autor

Daniel Ispas

Scrie un comentariu

* Campurile marcate cu * sunt obligatorii