Creare magazin online - cu cine să lucrez?

Te-ai hotărât să vinzi online și acum trebuie să iei o decizie legată soluția de creare magazin online pe care să o alegi. Este o decizie importantă pentru că mai mult ca sigur va afecta dezvoltare afacerii tale în viitor. Crearea unui magazin online se regăsește în oferta celor mai multe firme de dezvoltare web și există o mulțime de freelanceri care te pot ajuta cu o ofertă mai mult sau mai puțin ieftină. 
Din atât de multe opțiuni este greu să alegi și mai ales, să alegi bine. Eu te sfătuiesc să te gândești la persoana sau echipa cu care vei colabora în primul rând și abia apoi la costuri și tehnologii. Firma sau freelancer-ul care se ocupă de crearea magazinului tău online este bine să aibă disponibilitate pentru o colaborare pe termen lung. Afacerea ta va evolua în timp, piața se va schimba, vor apărea probleme neprevăzute și oportunități de care afacerea ta poate profita. Este bine să ai un partener de încredere care să facă ajustările necesare, atunci când este nevoie de ele.
Dacă alegi o soluție de tipul one time deal este foarte probabil să refaci site-ul tău web de fiecare dată când dorești să-i aduci modificări mai importante. Dezvoltatorul cu care ai lucrat este posibil să aibă un grad prea mare de încărcare în momentul în care ai nevoie de modificări și dacă nu ai păstrat legătura, aproape sigur este implicat în alte proiecte si nu iți va putea aloca prea mult timp. Dacă alegi să apelezi la altă firmă de web design și dezvoltare web în general, sunt șanse foarte mari să îți propună să refaceți întregul site oferind eventual un serviciu de migrare a datelor de pe site-ul vechi.
Acest lucru se întâmplă pentru că de cele mai multe ori baza de cod a site-ului tău nu a fost întreținută, nu există un istoric al modificărilor și nici comentarii în cod care să lămurească ce face o secvență diferită de standardul platformei sau framework-ului. Din perspectiva dezvoltatorului este mai simplu să o iei de la început și să aplici ”scurtăturile” tale decât să parcurgi și înțelegi ce a făcut altcineva care nu este contactabil când te împotmolești.
Alege pe cineva care îți inspiră încredere și nu evita să întrebi dacă este disponibil pe termen lung pentru dezvoltări ulterioare lansării magazinului tău online. Nu te costă nimic să întrebi cu ce frecvență îți recomandă să faci update-uri ale platformei, dacă poate sa-ți dea câteva exemple de module suplimentare pe care le-a dezvoltat (sau instalat) pentru clienți cu afaceri similare, costuri și durate orientative. E foarte probabil să afli lucruri pe care nu le știai și îți poți face o impresie despre disponibilitatea viitoare.
Gândește-te la dezvoltatorul cu care lucrezi ca la un partener alături de care afacerea ta poate crește, identifică persoana sau echipa potrivită și vei economisi mult timp, mulți bani în viitor și, poate cel mai important, vei rata mai puține oportunități.

Link sursa: https://pngtree.com/so/online

Despre autor

Daniel Ispas

Scrie un comentariu

* Campurile marcate cu * sunt obligatorii